V vsakem od nas se skriva malce raziskovalca.
Naj bo vsak dan, ki ga boste preživeli z nami poln lepih doživetij.




Kulinarika

Ob vrnitvi iz mogočnih vršacev ali ob snidenju z družino in prijatelji vam iz zbirke domačih žganj predstavljamo hišno Tepkovo žganjeLakoto in druge žganjice, ki skupaj z domačim kruhom in zaseko ustvarjata vzdušje domačnosti in gostoljubja.

Ob kozarcu vina slovenskega porekla se med goste zvrstijo domači suhomesnati izdelki pršutsalamiželodecklobase v zaseki in domači sir.

Bogato kosilo se z domačo govejo ali luštrekovo juho, okusnimi sezonsko zelenjavnimi prilogami kot so smukavckolerabazelje z domačo svinjinogovedino in teletino ter nepogrešljivimi Idrijskimi žlikrofi razvija v kulinarično poezijo domače kuhinje.

V veselje nam bo ob kavi z domačim mlekom ali smetano ponuditi še jabolčni zavitekorehove ali skutne vzhajane štruklje ter hišno sestavljanko.

Domače kosilo za vaš praznik

V veselje nam bo odvzeti vam skrbi, kaj skuhati na praznični dan.
Ob svetem krstu, obhajilu ali birmi, ob praznovanju vašega rojstnega dne ali drugega življenjskega praznika vam bomo z doma pridelano hrano sestavili mesni ali vegetarijanski meni.

Domači meniji obsegajo

  • dobrodošlico z aperitivom in kruhki
  • domačo juho
  • glavni krožnik in solato
  • sladico s kavo

Meniju lahko dodamo tople ali hladne predjedi.

Da pa bo praznik za vse, vaše malčke na vrtu čakajo vrtna igrala, vse vas pa prava konjska vprega – Zapravljivček.

Lepo vreme vas bo kar samo popeljalo na krajši sprehod skozi vas, na pohod v hrib ali do muzejske domačije pisatelja Franceta Bevka.

Prisrčno vabljeni v Zakojco!